Λιαστές τομάτες Κόκκινες πιπεριές Κάπαρη

Λιαστή Ντομάτα «Καλούδι»

Οι λιαστές ντομάτες είναι ώριμες ντομάτες που έχουν αποξηραθεί στον ήλιο και έχουν χάσει το μεγαλύτερο ποσοστό νερού τους. Οι λιαστές ντομάτες έχουν μεγάλη θρεπτική αξία, καθώς περιέχουν λυκοπένιο, αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C.


Οι λιαστές ντομάτες «Καλούδι» διατηρούνται σε άλμη από βαλσάμικο ξύδι αλλά και σε ελαιόλαδο και μπορούν να προστεθούν στην ελληνική σαλάτα, σε ζυμαρικά, πίτσες και σε συνδυασμό με άλλα τρόφιμα όπως λαχανικά, κρέατα και φυσικά… με τα παξιμάδια «Καλούδι».


Κόκκινες Πιπεριές «Καλούδι»

Η πιπεριά καλλιεργείται στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Η κόκκινη πιπεριά είναι γνωστή στην Ελλάδα για την πλούσια γλυκιά γεύση της, που χρησιμοποιείται σε διάφορα ελληνικά πιάτα διατηρώντας τις φυσικές μυρωδιές της πιπεριάς και ολοκληρώνεται με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι και ξύδι.


Οι κόκκινες πιπεριές είναι συνήθως ψημένες και γεμιστές με ρύζι, κρέας, γαρίδες και φέτα. Αυτές οι γλυκές πιπεριές χρησιμοποιούνται σε σάλτσες, σαλάτες, ζυμαρικά, σε συνταγές με κρέας ή πουρέ, δημιουργώντας μια μεγάλη γκάμα από παραδοσιακές συνταγές.


Δοκιμάστε τις και σαν ορεκτικό! Απλά κόψτε τις, προσθέστε ελαιόλαδο, σκόρδο και θαλασσινό αλάτι και θα εκπλαγείτε από την γεύση τους!


Κάπαρη «Καλούδι»

Η κάπαρη είναι σκούρος πράσινος καρπός που συλλέγεται με το χέρι παραδοσιακά και στη συνέχεια συσκευάζεται σε άλμη.


Η Κάπαρη «Καλούδι» μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σαλάτες, σε πιάτα με κρέας και σε σάλτσες ζυμαρικών. Η κάπαρη είναι γνωστή παγκοσμίως καθώς αποτελεί ένα από τα συστατικά της σάλτσας ταρτάρ. Δημιουργεί έναν υπέροχο συνδυασμό με τη Φέτα «Καλούδι» στην ελληνική σαλάτα. Η κάπαρη μπορεί να γίνει τουρσί και να καταναλωθεί σαν μεζές!